Skip to main content

ZAKYNTHOS SEA TURTLE RESCUE & INFORMATION CENTRE

Αυτό το κέντρο πληροφοριών έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει στην ενημέρωση των επισκεπτών σχετικά με την άγρια ??φύση της περιοχής με ενδιαφέρουσες και ενημερωτικές οθόνες. Το κέντρο είναι χτισμένο 100 μέτρα από την παραλία του Γέρακα, μια δημοφιλή παραλία φωλιάσματος για χελώνες.

Οι παραλίες της Ζακύνθου αντιπροσωπεύουν τη μεγαλύτερη ωοτοκία της χελώνας Loggerhead στη Μεσόγειο. Κάθε χρόνο, πολλές νεκρές και τραυματισμένες θαλάσσιες χελώνες ξεβράζονται σε όλη τη Ζάκυνθο. Το Earth, Sea & Sky είναι μια Ζακυνθινή ΜΚΟ εγγεγραμμένη στο Ηνωμένο Βασίλειο και επί του παρόντος εργάζονται για τη δημιουργία ενός σταθμού διάσωσης θαλάσσιας χελώνας με τη βοήθεια των κέντρων Sea Life της Ευρώπης.

Ο ιδρυτής Γιάννης Βαρδακαστάνης έχει ζήσει όλη του τη ζωή στον Γέρακα και για πολλά χρόνια αγωνίζεται παθιασμένα για τη διατήρηση της Ζακυνθινής χλωρίδας και πανίδας.

Το Κέντρο Διάσωσης είναι ένα όνειρο του Γιάννη που θέλει να βοηθήσει τα ζώα με τα οποία μεγάλωσε καθώς και να βοηθήσει τους επισκέπτες να κατανοήσουν και να απολαύσουν την όμορφη και ευαίσθητη άγρια φύση του νησιού.